Blog - studeni 2007
ponedjeljak, studeni 26, 2007




Sastojci:
6U       150gr brašna  ( 100gr zobenog i 50gr kukuruznog ) 
           1 prašak za pecivo
           malo soli
10P     9 žlica proteinskog praha + 1 žlica svježeg sira ( 70gr )
2U       3 žličice fruktoze
            ribana limunova korica
            mala žličica cimeta i đumbira
            ( ili mješavine za medenjake )
2P        2 jaja
            1dl vode
9M       3 žličice maslinovog ulja
3M       9 usitnjenih badema
2U       30gr svjetlih i tamnih grožđica
2U       56gr izlomljene čokolade za kuhanje ( može 32gr mljevene čokolade )

Priprema:
Pomiješati  posebno suhe , a posebno mokre sastojke ( malo čokolade i badema ostaviti za posipanje). Lagano spojiti obje smjese . Raspodijeliti smjesu u 12 kalupa, posuti preostalom čokoladom i bademima. Peći oko 20 minuta na 180°C.  


zonica @ 10:55 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, studeni 23, 2007



Sastojci:
6U      150g polubijelog brašna
          1 prašak za pecivo
          1/4 žličice soli
10P    8 prot. prah + 2 svježi sir( 140g sira)       
2U      3 male žličice fruktoze
          ribana limunova korica
          1 žličica cimeta

2P      2 jaja ( 1 jaje i 2 bjelanjka )
3M      1
žličica maslinovog ulja
9M      40,5g kokosovog brašna   
          30 kapi stevije
3U      45g grožđica
1U     1/3 šalice limunovog soka (0,7dl) i vode toliko da zajedno s limun. sokom bude1,5dl  
      

Priprema:
Pomiješati odvojeno suhe i mokre sastojke , lagano uz što manje miješanja spojiti obje smjese ,rasporediti u 12 kalupa i peči 15-20 minuta na 180°C .

Napomena :
Na slici su mali muffini pečeni u kalupu za 24 muffina






 

 

zonica @ 11:06 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, studeni 22, 2007



Sastojci
2U            500 g špinata
7 U           14 žlica brašna
5 P           350 g sira
4P            4 jaja
3 M          3 žlica kis. vrhnja
0.6 UPM   150 ml mlijeka
                1 prašak za pecivo
6 M          2 žličice masl. ulja za podmazati  
ukupno:
9.6   UPM
 
Priprema
Jaja, vrhnje i dobro zgnječeni sir umutiti . Zatim dodavati 14  žlica brašna i prašak za pecivo. Špinat oprati , sitno nasjeckati , nasoliti i ostaviti   0,5 sata , lagano ocijediti i umiješati u gornju smjesu. Po želji dodati češnjaka i vlasca (ili druge začinske trave). Ako je smjesa pregusta dodati mlijeko. Kalup namastiti i u njega ravnomjerno raspodijeliti smjesu. Peći oko 30 minuta na 200 stupnjeva.
Posluživanje
Dobra je i topla i hladna, a  možete ju napraviti i sa zeljem, blitvom,koprivama, keljom … 
Savjet
Umjesto 4 jaja možete uzeti 2 jaja i 4 bjelanjka. A kad vam dosadi u obliku zlevanke napravite muffine :



zonica @ 10:02 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
srijeda, studeni 21, 2007



Sastojci:
12P      500gr  junetine
12M      4 žličice maslinovog ulja 
1U        1dl bijelog vina
2U        260gr  mrkve
1U        230gr  celera
1U        35gr  peršina
5U        250gr  krumpira
1U        150gr  crvenog luka 
1U        300gr  kelja
            4-5  režnjeva bijelog luka
            1 žličica slatke crvene paprike
            5-10 zrna bibera
            1 klinčić
            malo cimeta u kori ( a može i u prahu)
            sol 

Priprema:
Meso izrezati na kockice, povrće na kriške,... Složiti slojevito u posudu i dodati vode do vrha tih slojeva . Kuhati poklopljeno 2-3 sata ( ili 1 sat u express loncu )






zonica @ 17:35 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » stu 2007
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Index.hr
Nema zapisa.