Blog
subota, ožujak 6, 2010
 


2P       2 jajeta
2P       110-140gr svježeg sira ( ovisno o vrsti )
3M      1 žločica maslinovog ulja
3P       3 žlice proteinskog praha
5U       125gr  brašna
2U       30gr brusnice ( ili grožđica ili čokolade  ili ... )
4M      12 mljevenih badema
0.5UP  1-1,5dl  mlijeka ( 0.5M  još 2 badema )
            mala žličica soda bicarbone ili praška za pecivo
            malo soli
            cimet
3-5 mjerica stevije
 
Umutiti posebno suhe, posebno mokre dijelove pa ih nježno spojiti. Peći oko 30min na 180°C .... ovisno o kalupu, pećnici,...  najbolja je provjera čačkalicom . Kuglof se može ostaviti takav kako je ispečen ili posuti šećerom u prahu ili napraviti malo čokoladne glazure pa samo prošarati vrh kuglofa (nije veliki grijeh).
 
Kuglof obično pravim od integralnog pšeničnog brašna, ponekad s dijelom kukuruznog, danas sam ga prošarala s dijelo kakao smjese ............ ovo je osnova , dalje dajte mašti krila




 
zonica @ 15:39 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Arhiva
« » sij 2018
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Index.hr
Nema zapisa.